• Mustármag
  • Mustármag
  • Mustármag
 
 
Mária rádió

Közösségünk négy műsor készítését vállalta fel az erdélyi Mária Rádió számára:

LetöltésCímLejátszásMéret Időtartam
downloadA_Evezze_a_melyre_februar_5_ok(ismetlese_februar11_12)

75.5 MB55:00
downloadB_Evezze_a_melyre_februar_18_ok

75.2 MB54:44
downloadC_Evezze_a_melyre_marcius_3_ok

41.7 MB45:30
downloadD_Evezze_a_melyre_marcius_17_ok

61.5 MB44:47

LetöltésCímLejátszásMéret Időtartam
downloadA magyar nemzet hitvalloi - 1 adás (2011.aprilis.8)
Ez az adássorozat, ahogyan a címe is elárulja, a magyar nemzet hitvallóiról készül. Népünk hitvallói nagyon sok esetben szentek, vértanúk, vannak köztük ismertek, és olyanok is, akikről valószínűleg eddig még nem is hallottak, pedig lehet, hogy éppen a szomszédos faluból származik. (Röviden: A szent fogalma, korbetegségek, melyek elveszik kedvünket attól, hogy kiteljesedett, szent életet éljünk. A magyar szellem sajátosságai)

117.8 MB51:29
downloadA magyar nemzet hitvalloi - 2 adás (2011.majus.6)
Szent István (élete, legendák, intelmek)

122.2 MB53:24
downloadA magyar nemzet hitvalloi - 3 adás (2011.május.20)
Szent Imre (élete, legendák)

66.7 MB48:35

LetöltésCímLejátszásMéret Időtartam
downloadMeghíusították magukban Isten szándékát - 1 adás (2011.április.16)
Ezzel az új adássrozattal arra vállalkoztunk, hogy megvizsgáljuk az erdélyi magyara nép viszonyulását Isten megmentő szándékához az elmúlt évtizedben.

125.9 MB55:00
downloadMeghíusították magukban Isten szándékát - 2 adás (2011.április.30)
Mi történt az elmúlt évtizedben? Ez az adásunk alapkérdése, de ahhoz, hogyválaszt találjunk tisztáznunk kell néhány alapvető fogalmat és a történelmi visszatekintésünket kissé messzebbről kell kezdenünk: az Ige természete, történelem és üdvtörténelem, az elmúlt 100 év történelmi eseményei.

114.6 MB50:05
downloadMeghíusították magukban Isten szándékát - 3 adás (2011.május.21)
10 évvel ezelőtti helyzetkép és az Isten megmentő szándéka.

97.9 MB53:28
downloadMeghíusították magukban Isten szándékát - 4 adás( 2011.június.11)
10 évvel ezelőtti helyzetkép és az Isten megmentő szándéka.

125.8 MB54:58
downloadMeghíusították magukban Isten szándékát - 4 adás( 2011.június.25)
10 évvel ezelőtti helyzetkép és az Isten megmentő szándéka.

121 MB52:53

Én népem, öltözz erőbe! (minden szombaton, délután 2 órától)

A műsor célja: népünk helyzetének értelmezése és hivatásának megfogalmazása az Ige fényében, útkeresés a saját nemzeti közösség alapjainkhoz, hogy a magyar nép éljen és meg ne halljon.

Részlet az első adásból:
„Az adásnak két célja is van. Az egyik lenne a népünk helyzetének értelmezése és hivatásának megfogalmazása az Ige fényében. Továbbá meghívjuk önöket, hogy csatlakozzanak útkeresésünkhöz, melynek célja a nemzeti közösségünk saját alapjainknak megtalálása, feltérképezése. Végül pedig igyekszünk hasznos segítséget nyújtani a közösségépítés folyamatához. Elvi és gyakorlati útmutatókkal szolgálunk majd."

LetöltésCímLejátszásMéret Időtartam
downloadÉn népem, öltözz erőbe! - 1. adás (február 6.)
A tartalomból: a Mustármag közösség rövid történetének bemutatása; az adás céljának ismertetése; beszélgetés Pap László róm. kat. pappal az Ige szerepéről és a népünknek szánt igéretekről.

69.2 MB50:24
downloadÉn népem, öltözz erőbe! - 2. adás (február 20.)
A tartalomból: beszélgetés Pap László róm. kat. pappal az Ige természetéről és népünk helyzetéről.

50.4 MB55:01
downloadÉn népem öltözz erőbe! - 3.adás (március 3.)
Rávilágítottunk népünk helyzetére. Láttuk, hogy a család nagy veszélyeknek van kitéve, hiszen több oldalról is támadás éri, az idegen minták követése, a kényelem bizony saját életterünk feladását is egyre gyakrabban követeli. Ebben az adásban a népünk megújulási lehetőségeiről lesz szó, a népünknek szánt ígéretekre alapozva, és megvizsgáljuk, hogy hogyan viszonyultunk Isten megújító, életet adó szándékához. Meghívottak: Papp László római katolikus pap.

47.1 MB51:24
downloadÉn népem, öltözz erőbe! - 4. adás (marcius.20)
Az eddigiek alapján összegzésképpen elmondhatjuk, hogy a történelmünk Isten Igéjének magyarázata. Sorsunk az Igét értelmezi. Kétségbe vontuk az Isten tevékeny jelenlétét a történelmünkben és a mindenható hatalmát sorsunk felett. A mai adás három kulcsfogalom köré épül: Ígéret, meglátogatás és ítélet. Meghívottak: Papp László római katolikus pap.

47.1 MB51:26
downloadÉn népem, öltözz erőbe! - 5. adás (aprilis.3.)
Nagyszombat, a mai téma, és az adáshoz válogatott dalok, és imák nagyon szépen egybe csengnek. Ünnepre készülődünk, a keresztények legnagyobb ünnepére, és a mai beszélgetések kapcsán kiderül, hogy ennek az ünnepünknek milyen mélységei vannak, és hát egyáltalán mitől lesz ünnep az ünnep, és mire jó az ünnep. Kulcsszavak: emlékezés, örökség, ünnep. Meghívottak: Papp László római katolikus pap, Lazsádi Csilla szociálpedagógus, SzIK diákjai.

88.2 MB55:03
downloadÉn népem, öltözz erőbe! - 6. adás (aprilis.24.)
A mai adásban megvizsgáljuk, hogy mitől lesz nép a nép? Melyek egy nép életének a fontos szakaszai? Hogyan jön létre egy nép? Mi az, ami összetart egy népet? Kulcsszavak: sorsközösség, nyelvközösség, írásbeli kultúra, kultikus közösség Meghívottak: Papp László római katolikus pap

43.1 MB47:07
downloadG_En_nepem_oltozz_erobe_május_8
A mai adásban megvizsgáljuk, hogy mitől lesz nép a nép? Melyek egy nép életének a fontos szakaszai? Hogyan jön létre egy nép? Mi az, ami összetart egy népet? Kulcsszavak: sorsközösség, nyelvközösség, írásbeli kultúra, kultikus közösség Meghívottak: Papp László római katolikus pap

0 MB
downloadÉn népem, öltözz erőbe! - 8. adás (majus.29)
A mai adásban a Szent Imre Kollégium lakóit fogják hallani hiszen az elmúlt hetekben készültek el a családi krónikájuk megírásával, örökségük feltárásával, mely során a saját családjukban megtalálható, állandó erőforrásokhoz jutottak el. Én hiszem, hogy kutatásuk, megosztásuk minden hallgató számára hordoz bátorítást, életkedvet, életerőt, hiszen a családi örökségek feltárása által nemzeti közösségünk kipróbált alapjaihoz juthatunk el, itt tapasztalhatjuk meg azt, hogy térben és időben tartozunk valahová, önálló részei vagyunk egy nagyobb egésznek, egy összefüggő közösségnek. Kulcsszavak: örökség, családi krónika Meghívottak: Papp László római katolikus pap, Sebesi Attila, András Ágota, Csáky Rozália, Bíró Mária, Horváth Gergely Krisztián szociológus, történész az ELTE tanárja

49.7 MB54:17
downloadÉn népem, öltözz erőbe! - 9. adás (junius.12)
Tanítók, mesterek ígérik, hogy megmutatják a gondviselés útját. Terápiák, technikák a gyógyulást, a harmóniát, kiegyensúlyozottságot ígérik, és mert alapvetően minannyiunkban megvan a szomjúság a természetfeletti dolgokra, és az túlcivilizálódott antibiotikumok világában szívesebben kérnénk a természetgyógyászt adta lehetőségekből, észrevétlenül bedölhetünk egy kis bioenergiás kezelésnek, akkupunktúrának, homeopátiának, fény és aromaterápiának, reikinek, yoganak és még soralhatnám, hiszen a paletta színes... Egészen egyszerűen ítélőképességre, helyes értékelésre van szükségünk. Kulcsszavak: new age, korszellem, tisztánlátás Meghívottak: Papp László római katolikus pap, Albert Csilla és György Imola a Mustármag Közösség tagjai.

50.2 MB54:53
downloadÉn népem, öltözz erőbe! - 10. adás (junius.26)
Két beszélgetés hallhatnak. Az egyik a newageről, a mindennapokban észlelhető megjelenési formáiról, míg a másikban egy ikerpár beszél nekünk a családi krónikájukról, végtelen tiszta szívvel, és egyszerű hittel. Meghívottak: Balogh Csongor a Mustármag Közösség tagja, Blénesi Beáta és Blénesi Bernadette a SzIK lakói

125.9 MB55:00
downloadÉn népem, öltözz erőbe! - 11. adás (julius.10)
A mai korszellem általános stratégiái, módszerei és célja: hontalan, hajléktalan, gyökérvesztett, biztonságot vesztett emberekké váljunk, hiszen minél kiszolgáltatottabbak vagyunk, annál jobban kiszolgáljuk a rendszert. Kulcsszavak: újdonság, a zaj kultúrája, értékrendi válság Meghívott: Papp László római katolikus pap

48.7 MB53:10
downloadÉn népem, öltözz erőbe! - 12. adás (julius.24)
A mai korszellem hatása a nevelésre és az oktatásra, és vajon melyek lennének a megbízható alapok ezen a területen? Kulcsszavak: megkülönböztetés, bölcsesség, tisztánlátás, Isten a legnagyobb nevelő, Erdélyi Iskola Meghívott: Papp László római katolikus pap, Lazsádi Csilla szociálpedagógus és Bíró Gyöngyike magyar szakos tanár.

49.8 MB54:25
downloadÉn népem, öltözz erőbe! - 13. adás (szeptember.18)
A 12. adás tematikájának a folytatása: A mai korszellem hatása a nevelésre és az oktatásra

47.9 MB52:17
downloadÉn népem, öltözz erőbe! - 13. adás (oktober.2.)
A korszellem hatása a szexualitásra Az emberiség életfáját igencsak gyötri a kor-szele, és nem csak a lombja, de a tápláló gyökerei, a házasság és a család, is veszélyben vannak. Márton Áron így ír: „A házasság életfájának négy gyökérszála van: nemiség, fajfenntartás, szerelem, és erkölcs, s a korszellem férge mind a négyet rágja.” Meghívottak: Papp László római katolikus pap, Gábor Hajnalka a MMK tagja, Szénégető István római katolikus pap.

50.4 MB55:00
downloadÉn népem, öltözz erőbe! - 15. adás (oktober.23.)
Kényes témákhoz értünk, de ma is a tisztánlátást keressük, ma is a népünk helyzetét kívánjuk nézni az Ige fényében. Azt kutatjuk, hogy hogyan öltözhetünk erőbe, és nyilván azt is, hogy mi az ami elveszi az erőnket. Hozott-e már valaha is jót egy nép életébe a viszály, a szakadás, a tobzódás? Nyilvánvalóan nem, ha azt kérdezem, hogy hozott-e valaha is jót egy nép életébe a paráználkodás? Akkor mi a válaszunk? Ez mindenkinek a magánügye? Mindenki maga dönti el, hogy kivel, mikor, hányszor? Az én életem, az én testem… vajon mondhatjuk ezt? Mondhatjuk ezt olyan statisztikai adatokkal a szemünk előtt, hogy Kovászna megyében a legnagyobb az abortuszok száma? Kulcsszavak: szexualitás, fogamzásgátlás, abortusz Meghívottak: Lazsádi Csilla szociálpedagógus, Dr. Kovács Zita a Magzatvédők Társaságának elnöke.

50.4 MB54:59
downloadÉn népem, öltözz erőbe! - 16. adás (november.20.)
Ünnepi adás A kollégiumi ünnepnapok keretén belöl megszervezett Mindennapi kenyerünket add meg nekünk előadássorozatból válogattunk össze 55 percnyi hanganyagot. Vendégünk volt Hunyadi Attila gazdaságtörténész, Bazsó Dombi Attila pályázatfigyelő, Kúti Zoltán és Máté György vállalkozók. Az önálló életmódról és a közösségi gazdálkodás lehetőségeiről beszéltek nekünk

37.2 MB54:09
downloadÉn népem, öltözz erőbe! - 17. adás (december.4.)
Ünnepi adás, hiszen folytatjuk a november 3.és 6. között megrendezett Kollégiumi ünnepnapokról a beszámolónkat.

50.2 MB54:49
downloadÉn népem, öltözz erőbe! - 18. adás (december.18.)
Karácsonyi adás A választott nép több évszázadon át várta a megígért és újból és újból megjövendölt Messiás születését. Izajás próféta mondja: Íme a szűz fogan és fiút szül, és Immánuelnek nevezi. Kulcsszavak: ünnep, család, kapcsolatok, meghittség.

49.9 MB54:27
downloadÉn népem, öltözz erőbe! - 19. adás (januar.8.)
Újévi adás Több olyan dologról is beszélünk, amely így az Új év elején, még az Ünnepek után, a farsang küszöbén foglalkoztat vagy kellene foglalkoztasson. Mi az ami fontos újév kezdetén? Mit kellene számba vennünk? Mire kellene rácsodálkoznunk? Meghívottak: Papp László római katolikus pap

43.3 MB47:15


Evezz a mélyre! (minden pénteken, délután 4 órától)

A műsor célja: segíteni a személyek érettségre jutását, Jézus személyéből és saját kultúrájából való táplálkozása és folyamatos megújulása során.

Részlet az első adásból:
„A szívem. Az érett személyiséghez vezető út kiindulópontja. És így jutottunk el az adásunk alcíméhez: az érett személyiséghez vezető út. És itt megemlíteném, hogy két másik alcím is megfogalmazódott bennünk: az egyik a személyiségfejlődés útjai és harcai, valamint a személy útja a közösségig. Az előbbi úgy gondolom, hogy magáért beszél, a másik viszont ebben az individualizálódó világban talán magyarázatra szorul. A szentírás első oldalain olvashatjuk, hogy nem jó az embernek egyedül lenni, de vajon a saját belső világom felfedezése után észreveszem-e, hogy a másiknak is van szíve. Tudok kapcsolatot teremteni vele, fent tudom tartani ezt a kapcsolatot, éltetni tudom? Közösségemen belül megvan a helyem? Hogyan válaszolok, ha megkérdezik, ki vagyok? Mit mondok magamról? Ismerem már a hivatásomat? Egyáltalán mi az a hivatás? Tudok dönteni? Vagy addig húzom, nyúzom, hogy eldöntik mások helyettem? Esetleg szokásom mások helyett dönteni? Kissé elragadott a kérdések árja, de talán nem véletlen, hiszen ilyen és ehhez hasonló kérdéseket mindenki feltett, vagy előbb utóbb feltesz magának, még ha tudatosan nem is fogalmazza meg, és ezek a kérdések részét fogják képezni ennek az adás-sorozatnak."

LetöltésCímLejátszásMéret Időtartam
downloadEvezz a mélyre! - 1. adás (február 5)
A tartalomból: beszélgetés Maki Júliával, a Mustármag közösség egyik tagjával, a közösség indulásáról, és a közösség útjairól, valamint a közösségben élésről; beszélgetés Pap László róm. kat. pappal az érett személyről; Kicsi Eszter jövendő szociál-pedagógus a serdülőkorról; József személyéből kiindulva néhány egyetemista osztotta meg velünk gondolatait.

75.5 MB54:57
downloadEvezz a mélyre! - 2. adás (február 19.)
A tartalomból: beszélgetés Pap László róm. kat. pappal az Istenélményről, mint az érett személyiség felé vezető út első lépéséről; beszélgetés Magyari Annamáriával az Istennel való kapcsolatáról; Kicsi Eszter jövendő szociál-pedagógus az ifjú felnőttkorról.

50.2 MB54:50
downloadEvezz a mélyre! - 3. adás (marcius.5.)
Hogyan változik meg a szívünk és Isten jelenlétében? Nyomon követjük egy ószövetségi és egy újszövetségi ember találkozását Istennel. Megvizsgáljuk az öröm, az erő és a méltóság forrásait, és megnézzük néhány szent Istenélményének sajátos vonásait. Meghívottak: Papp László római katolikus pap, Maki Júlia a Szent Imre Kollégium nevelője, Csáky Rozália egyetemi hallgató, a kollégium lakója.

49.6 MB54:09
downloadEvezz a mélyre! - 4. adás (március.26)
Valamiféle zavarodottság van a világban, ahol szükségünk van a biztos talaj, arra a Kősziklára, amelyre állhatunk, és amelyre biztosan építhetünk. Milyen ez az Isten? Mai témánk: Istenkép Meghívottak: Papp László római katolikus pap és a Szent Imre Kollégium diákjai.

88.1 MB55:00
downloadEvezz a mélyre! - 5. adás (április.2.)
Istenkép. Az Atya, aki hazavárja a tékozló fiút. Énképünk és világképünk alakulása. Meghívottak: Papp László római katolikus pap, Kiss Ágnes egyetemi hallgató, Balla Zsófia a SzIK lakója és Tarjányi Tamás színművész.

49.6 MB54:13
downloadEvezz a mélyre! - 6. adás (április.23.)
Milyen ez az Isten, akivel találkozunk, találkozhatunk, és miért nála keressük éretté válásunk kiindulópontját. A második Isteni személyról Jézus Krisztusról beszélgetünk, megnézzük, hogy hogyan beszél róla a Szentírás, és mivel húsvéti időben vagyunk, a feltámadt Krisztussal találkozó tanítványok helyzetével igyekszünk azonosulni. Meghívottak: Papp László római katolikus pap, a SZIK diákjai, a Mustármag Közösség tagjai.

75.5 MB54:59
downloadEvezz a mélyre! - 7. adás (május.7.)
„Amikor elérkezett az idők teljessége, az Isten elküldte Fiát, aki asszonytól született, és ő alávetette magát a törvénynek, hogy kiváltson minket a törvény szolgaságából, hogy a fogadott fiúságot elnyerjük. Mivel az Isten fiai vagytok, a Fia Lelkét árasztotta szívünkbe az Isten, aki azt kiáltja: Abba, Atya!” Csodálatos számunkra a Szent Lélek munkája, és itt értjük meg, hogy az érett személlyé válás útján miért fontos találkoznunk az Istennel, miért fontos megtalálnunk azt az identitásunkat, melytől nem tudnak megfosztani.

47.3 MB51:42
downloadEvezz a mélyre! - 8. adás (május.21.)
Az énkép kialakulása. Önmeghatározás. Ki nekem Isten? Ki vagyok én az Isten számára? Meghívottak: Maki Júlia a Szent Imre Kollégium nevelője, Papp László római katolikus pap és a SZIK diákjai.

88 MB54:56
downloadEvezz a mélyre! - 9. adás (junius.8.)
Tudnunk, hogy kik vagyunk, ahhoz hogy aztán megtaláljuk a helyünket, hivatásunkat, alkotni és szolgálni tudjunk. Énképem kialakulásához társul a világképem kialakulása, és aligha választható szét ez a két folyamat, hiszen benne élünk egy világban, naponta érnek különböző hatások, én magam is hatok másokra, döntéseket hozom, alakítom környezetemet, én is alakulok, naponta használom a világ dolgait, valahogyan létezem, a helyemet keresemet. Hogyan is épül fel ez az én kerek világom?

115.7 MB50:33
downloadEvezz a mélyre! - 10. adás (julius.2.)
Az én kerek világom. Mi van a szívemben? Ki van a szívemben? Ki az érzelmeink, értelmünk és akartunk mozgatórugója? Mi történik, ha nem Jézus Krisztus az életünk középpontja? Jézus Krisztus hogyan formálhatja életünk különböző területeit (tanulás, barátság, kapcsolatok hivatás, ünnep?) Meghívottak: Maki Júlia és Mezei Ildikó a Szent Imre Kollégium nevelői, Papp László római katolikus pap, a SZIK diákjai és a Mustármag Közösség tagjai.

49.9 MB54:33
downloadEvezz a mélyre! - 11. adás (szeptember.10.)
A kapcsolatok az Isten kedvenc témája, éppen ezért ez az adásunk lesz az ő kedvence, úgyhogy kérem a hallgatókat, hogy megkülönböztetett figyelemmel hallgassák, hiszen az Isten számára nem csupán téma, hanem a lényegek lényege, az élet maga, egyfajta állandó áramlás, szívtől szívig. Meghívottak: Márton Judit a Gyulafehérvári Egyházmegye főépítésze, Papp László római katolikus pap.

50.2 MB54:47
downloadEvezz a mélyre! - 12. adás (október.1.)
Önállóság, szabadság, önálló életmód, önálló gazdálkodás. Milyen keserűséggel járhat együtt, ha valakinek a kénye kedvétől függünk... amikor megmondják, hogy mit tegyünk, és amikor már választási lehetőségünk sincs, amikor belerángatnak a fogyasztói társadalom örvényébe... mikor nem tudunk otthagyni egy munakhelyet, mert szükség van a pénzre, még akkor is, ha lassan az életünk megy rá... és ilyen helyzetekben mit is jelent az, hogy az embernek szabad akarata van? ... és ahogy így fűzöm a gondolataimat megfogalmazódik bennem a kérdés, hogy milyen alapon születik az önállóság, milyen elemekből tevődik össze, egyálatlán honnan ez a szabadság igényünk? Meghívottak: Bálint Géza a marosvásárhelyi Keresztelő Szent János plébánia gondnoka, Papp László római katolikus pap

48.5 MB52:56
downloadEvezz a mélyre! - 13. adás (október.29.)
A múlt adásban az önálló életmód gyökereit vizsgáltuk és alaposabban kitértünk az önálló gazdaságra is... ma ezt a témát kívánjuk tovább boncolgatni, főként az egyház tanítása alapján, mert ugye bármilyen meglepő is, de az egyház tud és kíván útmutatást adni a gazdasági kérdéseket illetően is ... célunk elsősorban az, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy milyen örökségnek vagyunk a birtokában, másodsorban pedig az, hogy segítsünk a hallgatóknak, hogy újból rácsodálkozzanak erre és felkeltsük a vágyat, hogy ezekre a biztos alapokra építsék saját és gyermekeik jövőjét... Meghívottak: Bányász József a Caritas munkatársa, Papp László római katolikus pap, SZIK diákjai.

48.1 MB52:33
downloadEvezz a mélyre! - 14. adás (november.19.)
A marosvásáhelyi Szent Imre kollégium az idén ünnepelte fennállásának 5. évfordulóját, a Mustármag Közösség, mely a kollégium működtetését és lelki vezetését vállalta fel 17 éves múltjára tekinthet vissza. November 3. és 6. között rendezték meg a Kollégiumi Ünnepnapokat, melynek mottóját Szent Pál apostolnak a Korintusiakhoz írt második leveléből választották: „Ő hívott meg Fiának, a mi Urunknak közösségébe”. Ennek az ünnepnek a légkörét szeretnénk megidézni, és ebbe a légkörbe szeretnénk behívni önöket kedves hallgatók, hiszen a mi Urunk kedvességét és éltető szeretetét ünnepeltük. Egy ilyen ünneplő közösség van az önök által hallgatott adások mögött.

50.3 MB54:56
downloadEvezz a mélyre! - 15. adás (decemberer.10.)
Mit jelent összeszedettnek lenni az életünk különböző területein, de egyáltalán honnan indul el az összeszedettség, és miért van olyan nagy szükségünk rá, tudunk-e különbséget tenni a merevség és az összeszedettség között, ismerünk-e összedett embereket... vajon elgondolkoztunk-e már azon, hogy bárki is legyek, és bárhol is éljek nem kerülhetem ki, hogy az összeszedettség elnyeréséhez szükséges harcokat nekem is meg kell vívnom. Meghívottak: Papp László római katolikus, Balla Zsófia a SZIK nevelője

73.2 MB53:18
downloadEvezz a mélyre! - 16. adás (januar.21)
Befejező adás. Nagyon sok dolgot elmondtunk már, és nyilván ma valamiféle összegzést fogunk tartani, de előtte beszélnünk kellene még az érett személyre jellemző három nagyon fontos ismertetőjelről, mégpedig a világos hivatástudatról, a közösségben vállalt szerepről, a távlatba látás képességéről. Meghívottak: Papp László római katolikus, Maki Júlia a SZIK nevelője, Blénesi Beáta és György Endre egyetemi hallgatók.

49.5 MB54:06